ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη ιστορία, η οποία είναι  βαθιά δεμένη  με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση. Όσο κι τα χρόνια περνούν και ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται από την εκκλησία και την θρησκεία γενικότερα για πολλούς  και διαφόρους λόγους, το μεγαλύτερο ποσοστό των γάμων συνεχίζουν να γίνονται σε εκκλησίες!

Σε αυτήν την ανάρτηση μου επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας τις ομορφότερες κατά την γνώμη μου εκκλησίες για γάμο αλλά και για βάπτιση στην Αττική. Εδώ δεν θα συμπεριλάβω εκκλησάκια τα οποία ανήκουν σε κτήματα και τα οποία θα αναλύσω σε μελλοντική ανάρτησή μου.  Η λίστα περιλαμβάνει τα πάντα! Από ειδυλλιακά μικρά εκκλησάκια και ξωκλήσια για παραμυθένιους γάμους μέχρι μεγάλες εκκλησίες που χωρούν πάρα πολύ κόσμο! Πάμε λοιπόν να τις δούμε μία μία.

 

 • Άγιος Γεώργιος στο καβούρι

Ένα από τα ωραιότερα εκκλησάκια στα οποία μπορεί να παντρευτεί κανείς! Ο ναός είναι χτισμένος την δεκαετία του 50 σε πευκόφυτη έκταση (μικρό παρκάκι) του Δήμου Βουλιαγμένης. Διαθέτει πολύ μεγάλη αυλή,  στην οποία το καλοκαίρι γίνονται οι γάμοι καθώς και μεγάλο ,  άνετο χώρο στάθμευσης  που δεν θα κουράσει τους καλεσμένους σας! Η Ιδανική ώρα για γάμο είναι λίγο πριν την δύση του ηλίου, Ο ήλιος δύει ακριβώς πίσω από τα πεύκα της εκκλησίας δίνοντας ένα μαγευτικό φόντο στον γάμο σας!  Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι οι βαπτίσεις τελούνται μόνο μέσα στην εκκλησία και όχι έξω. Δεν γνωρίζουμε γιατί… Εάν η επιλογή για τον γάμο σας είναι ο Αη  Γιώργης και συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι τότε πρέπει να κλείσετε  την εκκλησία τουλάχιστον 1 χρόνο πριν!

 

 • Παναγία Φανερωμένη στην Βουλιαγμένη

Ένας πραγματικά μεγάλος, εντυπωσιακός και σύγχρονος ναός αφού ανεγέρθη το 2011. Είναι έξυπνα σχεδιασμένος  διότι  κατά την διάρκεια της ημέρας φωτίζεται από τον ήλιο, δεν χρειάζεται άλλο φωτισμό και γι αυτό μπορείτε να κανονίσετε τον γάμο σας πραγματικά ότι ώρα επιθυμείτε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!  Είναι πλήρως αγιογραφημένος και μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς καλεσμένους κάνοντας τον γάμο σας ονειρικό.  Βρίσκεται δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος και γύρω του υπάρχει πολύς διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.  Για γάμο λοιπόν στην Φανερωμένη το καλοκαίρι πρέπει να ενεργοποιηθείτε τουλάχιστον 1 χρόνο πριν. Όπως και ο Άγιος Γεώργιος και η Παναγία η Φανερωμένη συνδυάζεται άψογα με δεξίωση στον χώρο της Λίμνης Βουλιαγμένης η οποία βρίσκεται πολύ κοντά τους!

 

 • Παναγία Καταφυγιώτισσα στην Παλαιά Φωκαία

Πηγαίνοντας προς το Σούνιο, στο 58ο χιλιόμετρο στα δεξιά μας, σε μια μικρή χερσόνησο πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο μικρές παραλίες, στον Όρμο Καταφυγή στην Παλαιά Φώκαια, θα βρείτε την Παναγία την Καταφυγιώτισσα. Το σκηνικό είναι πραγματικά ονειρικό και σαν μην έφτανε αυτό, όταν μπείτε μέσα στο εκκλησάκι θα μείνετε με το στόμα ανοικτό αφού η αγιογράφηση του έγινε το 2006 από έναν από τους πιο σημαντικούς   Έλληνες ζωγράφους τον Δημήτρη Μυταρά. Ιδανική ώρα για το γάμο σας; Το ηλιοβασίλεμα! Ό ήλιος δύει πίσω από την εκκλησία μέσα στην θάλασσα! Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο;;;  Ναι, κλείστε το εκκλησάκι τουλάχιστον 6 μήνες πριν το γάμο σας!

 

 • Άγιος Νεκτάριος στο Πανόραμα Βούλας

Μένοντας στα Νότια προάστια οδηγούμαστε στην Βούλα και συγκεκριμένα στο Πανόραμα όπου δεσπόζει πραγματικά ο  Άγιος Νεκτάριος! Μία εκπληκτική εκκλησία δύο επιπέδων εκ των οποίων το πρώτο βρίσκεται κάτω από την γη. Είναι και αυτή πλήρως και πολύ όμορφα αγιογραφημένη, με σύγχρονο και σωστό για την φωτογραφία φωτισμό. Στην σημερινή της μορφή (1993 και μετά) έχει χωρητικότητα 1000 ατόμων!! Πόσους καλεσμένους θα έχει ο γάμος σας;; Για ανοικτούς γάμους σε εκκλησία λοιπόν ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί σίγουρα μια κορυφαία επιλογή.

 

 • Παρεκκλήσι Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό

 

Συνεχίζουμε την βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση προς το Φάληρο και σταματάμε στο Ελληνικό και στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά το οποίο βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα! Πολύ δημοφιλές εκκλησάκι για γάμο αφού η αυλή του είναι μεγάλη και χωράει αρκετούς καλεσμένους. Οι γάμοι τελούνται έξω από την πόρτα του παρεκκλησίου κάτω από σκέπαστρο. Υπάρχει επίσης μεγάλος χώρος στάθμευσης  και βέβαια και εδώ ειδικά για γάμο το Σάββατο πρέπει να κλείσετε την ημερομηνία σας τουλάχιστον 1 χρόνο πριν!

 

 • Προφήτης Ηλίας στο λόφο Χαϊδαρίου

Αφήνουμε πίσω μας τα νότια και κατευθυνόμαστε δυτικά και συγκεκριμένα στο λόφο Χαϊδαρίου όπου βρίσκουμε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία! Η αλήθεια είναι ότι πολλές περιοχές της Αττικής με λόφους έχουν έναν προφήτη Ηλία στην κορυφή τους αλλά αυτός στο Χαϊδάρι είναι μοναδικός. Η θέα που προσφέρει είναι εκπληκτική! Οι πολλοί καλεσμένοι σας θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν θέα από την Κηφισιά μέχρι και την Γλυφάδα! Όλο το λεκανοπέδιο είναι μπροστά στα μάτια σας! Υπάρχει πολύς χώρος στάθμευσης γύρω από τον λόφο! Πολύ όμορφο εκκλησάκι το οποίο πρέπει να κλείσετε τουλάχιστον 6 μήνες πριν τον γάμο σας.

 

 • Αγία Σκέπη στου Παπάγου

 

Συνεχίζουμε την βόλτα μας στις εκκλησίες της Αττικής και φτάνουμε στο κέντρο της Αθήνας και στου Παπάγου όπου βρίσκεται η Αγία Σκέπη! Άλλη μία μεγάλη εκκλησία με πολλές καμάρες και έναν τεράστιο τρούλο! Το εσωτερικό της είναι πλήρως και όμορφα αγιογραφημένο,  αλλά ο φωτισμός της είναι λίγο σκοτεινός! Αποτελεί ιδανική επιλογή για ατμοσφαιρικούς γάμους. Έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα και απαιτεί κλείσιμο από εσάς 1 χρόνο πριν ειδικά για Σάββατο βράδυ! Η στάθμευση μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα εάν έχετε πάνω από 200 καλεσμένους.

 

 • Αγιά Μαρίνα στο Θησείο

Λίγα χιλιόμετρα δίπλα βρίσκουμε την Αγία Μαρίνα Θησείου. Η οποία στην σύγχρονη μορφή της ανεγέρθη το 1927 και μέσα της έχει ενσωματωθεί η παλιά μικρή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (σπηλαιώδης ναός), η οποία ήταν χτισμένη μέσα στο βράχο της νοτιοανατολικής γωνίας της σημερινής εκκλησίας και χρονολογείται από τις αρχές του 13ου αιώνα. Ας μας συγχωρέσετε εσείς που παντρεύεστε αλλά η Αγία Μαρίνα  κατά την γνώμη μας είναι μία από τις κορυφαίες εκκλησίες για βάπτιση στην Αττική! Οι βαπτίσεις και μόνο γίνονται μέσα στο μικρό σπηλαιώδη ναό  και είναι μοναδικές! Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι καλεσμένοι σας είναι ο χώρος στάθμευσης ο οποίος είναι πραγματικά περιορισμένος. Για να κάνουμε λοιπόν βάπτιση κάποιο Σάββατο  απόγευμα πρέπει να κινηθούμε τουλάχιστον 6 μήνες πριν!

 

 • Άγιος Δημήτριος στου Ψυρρή

 

Αρκετά κοντά βρίσκεται επίσης, ο ναός του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή ό οποίος έχει στην πλάτη του ιστορία 170 ετών. Ο ναός αποτελεί πραγματικό κόσμημα της περιοχής τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά! Η αγιογράφηση του είναι πυκνή και όμορφη βασισμένη στα στάνταρ της τότε εποχής. Η χωρητικότητα του θεωρείται καλή και δέχεται άνετα 150 με 200 καλεσμένους! Πρόβλημα όμως σίγουρα θα αποτελέσει η στάθμευση. Προτείνουμε την μεταφορά από και προς τον ναό με ταξί ή με μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης και εδώ για γάμο το Σάββατο το καλοκαίρι βραδινή ώρα απαιτείται  να ενεργοποιηθείτε περίπου 1 χρόνο πριν.  

 

 • Άγιος Γεώργιος στο Λυκαβηττό

Άγιε μου Γιώργη Λυκαβηττέ… στ’ άσπρο σου τ’ άλογο καμαρωτέ…  όπως λέει ένα πολύ παλιό καλό τραγούδι!  Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουμε ένα εκκλησάκι το οποίο γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες  και όχι μόνο! Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας όταν έρθουν στην Αθήνα θα επισκεφτούν τον Αη  Γιώργη για την μοναδική θέα του. Όλη η Αθήνα υποκλίνεται μπροστά του! Οι γάμοι που τελούνται στον Αη Γιώργη είναι λίγοι, το κόστος είναι μεγάλο αλλά δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικός ένας γάμος με τέτοια θέα.  Μοναδικό σας πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει ο χρόνος που απαιτείται για να κλείσετε τον γάμο σας στον Αϊ Γιώργη! Μην μας ρωτήσετε πόσος είναι!

 

 • Άγιος Δημήτριος στο Παλαιό Ψυχικό

 

Ο Ιερός Ναός  του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται  στο Παλαιό Ψυχικό, κτίστηκε το 1930 και αποτελεί άλλη μία εξαιρετική επιλογή για τον γάμο σας! Πολύ όμορφος ναός εξωτερικά με ένα υπέροχο κωδωνοστάσιο αλλά και  δύο υπόστυλες στοές  οι οποίες οδηγούν η μία στο καμπαναριό και η άλλη στη «Φιάλη». Το εσωτερικό του είναι άψογα εικονογραφημένο και αρκετά μεγάλο!   Η νύφη έρχεται από ένα μικρό δρομάκι μέσα στο πράσινο το οποίο εάν στολιστεί είναι υπέροχο. Η στάθμευση είναι εύκολη υπόθεση στους γύρω δρόμους και ό χρόνος που απαιτείται για το κλείσιμο της εκκλησίας είναι τουλάχιστον 6 μήνες πριν.

 

 • Παναγίτσα στην Κηφισιά

Ανεβαίνοντας  κι άλλο προς τα Βόρεια φτάνουμε στην “Αρχόντισσα” των Βορείων προαστίων , την Κηφισιά,  όπου βρίσκουμε στην καρδιά της το ιστορικό παρεκκλήσι της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα).  Η γραφική αυλή της είναι μεγάλη και υπέροχη, μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσουν όλοι να παρακολουθήσουν το μυστήριο από κοντά. Αυτό βέβαια δεν  αφαιρεί τίποτα από την μαγεία της και γι αυτό πολλοί επώνυμοι την επιλέγουν για τον γάμο τους! Ελεύθερη στάθμευση στην γύρω περιοχή δεν υπάρχει αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί ιδιωτικοί χώροι που μπορούν να εξυπηρετήσουν εσάς και τους καλεσμένους σας. Οι οποίοι όμως μπορούν κάλλιστα να σταθμεύσουν μακριά και να απολαύσουν την βόλτα τους μέχρι την Παναγίτσα! Κλείστε νωρίς!

 

 • Αγία Μαρίνα στην Εκάλη

Βορειοανατολικά της Αθήνας και στις υπώρειες της Πεντέλης θα συναντήσουμε την Αγία Μαρίνα της Εκάλης! Ο Ιερός Ναός ανεγέρθη το 1937 και αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής! Διαθέτει μία υπέροχη πλακόστρωτη αυλή με πολύ πράσινο , αλλά σαν ναός δεν έχει μεγάλη χωρητικότητα. Μέχρι και σήμερα έχουμε καλύψει δύο γάμους και μία βάπτιση στην συγκεκριμένη εκκλησία και όλα κύλισαν τέλεια. Δεν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση και ο πατήρ Γεώργιος είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής!

 

 • Αγία Τριάδα στην Εκάλη

Άλλο ένα υπέροχο εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή της Εκάλης! Μικρό σε χωρητικότητα αλλά πολύ γραφικό και όμορφο! Την παράσταση κλέβει εκτός από την εξωτερική του εμφάνιση ό εσωτερικός διάκοσμος και βέβαια η τέλεια αγιογράφηση! Αποτελεί επιλογή πολλών γι αυτό και θα πρέπει να κινηθείτε νωρίς εάν θέλετε να παντρευτείτε Σάββατο βράδυ. Η ατμόσφαιρα μέσα στον μικρό ναό είναι υπέροχη και θεωρούμε την Αγία Τριάδα ιδανική για γάμο και τον Χειμώνα. Την στάθμευση δεν την αναφέρουμε καν και εδώ αφού  δεν αποτελεί πρόβλημα.

Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες άλλες εκκλησίες ιδανικές για να παντρευτείτε στην Αττική αλλά στα μάτια μου αυτές έχουν ξεχωρίσει! Προτού κλείσω το κείμενό μου θα ήθελα να σας αναφέρω τρείς ακόμη εκκλησίες που πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο Άγιος Διονύσιος ο Αεροπαγίτης στο Κολωνάκι ,στον οποίο παντρεύτηκαν οι γονείς μου, βαπτίστηκα εγώ και χαίρομαι πραγματικά όταν η δουλειά με φέρνει να φωτογραφίζω σε αυτόν.  Ένα εκκλησάκι στο οποίο δεν έχω φωτογραφήσει ακόμα αλλά το θεωρώ μοναδικό και είναι ο Άγιος Νικόλαος της Βουλιαγμένης και τέλος ο Προφήτης Ζαχαρίας στην Ελευσίνα  που είναι όμως διαθέσιμος μόνο για βαπτίσεις, ο οποίος είναι εντεταγμένος σε αρχαιολογικό χώρο και  δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε αυτήν την ανάρτησή μου και σας εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο στην επιλογή σας.

 

Γιώργος

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ 

OUR LATEST BLOG POSTS

ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ   Σε αυτήν την ανάρτηση μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα καλύτερα κατ’ εμέ Κτήματα Γάμου και Χώρους δεξιώσεων που έχουμε στην περιοχή της Αθήνας. Είναι πραγματικά πολύ...

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;   ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ! Θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο διχάζει τον κόσμο της φωτογραφίας για χρόνια. Φυσικό φώς ή φλάς στην φωτογραφία; Δεν θα χρησιμοποιήσω τεχνικούς όρους και θα προσπαθήσω να σας το...