ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ…  

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

 

Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι σήμερα έχετε ακούσει αρκετές φορές από φίλους και γνωστούς σας  ότι η ημέρα του γάμου σας θα περάσει πολύ γρήγορα, θα είναι γεμάτη άγχος  και δεν θα έχετε την δυνατότητα να την απολαύσετε όπως πραγματικά θέλετε.  Η Μαρία και εγώ με αρκετά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη μας,  σαν  Φωτογράφοι Γάμων,  θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές  που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον γάμο σας λίγο καλύτερα αλλά και όταν ή ώρα έρθει με το καλό  να τον απολαύσετε στο μέγιστο!

  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ!

Να θυμάστε πάντα ότι αυτή η μέρα είναι μια γιορτή,  πρώτα από όλα για τους δυο σας. Αρχίστε την οργάνωση του γάμου σας όσο πιο νωρίς μπορείτε και ασχοληθείτε πρώτα με αυτά που εσείς θεωρείται σημαντικά για την ημέρα πχ. Εκκλησία ή Κτήμα, φωτογράφος, DJ, κτλ. Τα πραγματικά όμορφα και καλά μέρη απαιτούν κράτηση τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Με τα υπόλοιπα μπορείτε να είστε ελαστικοί.

Η οργανωση γαμου απαιτεί αρκετό χρόνο και είναι σημαντικό να ευχαριστηθείτε την όλη διαδικασία. Κάντε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε μαζί σαν ζευγάρι, για τα υπόλοιπα,  που δεν μπορείτε να κάνετε παρέα, ενεργοποιείστε τα αδέλφια ή φίλες και φίλους! Είναι σημαντικό να ακούσετε την γνώμη τους αλλά την τελική απόφαση να την πάρετε ΕΣΕΙΣ,  με βάση αυτό ή αυτά που σας αρέσουν!

  • ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Ο Γάμος σας είναι απλά η αρχή της νέας σας ζωής , δεν χρειάζεται να είναι τέλειος  και όλη η ημέρα να είναι κάτω από αυστηρό πρόγραμμα.  Μια από τις πιο όμορφες στιγμές του γάμου μας με την Μαρία δεν ήταν προγραμματισμένη.  Μετά το μυστήριο και πριν την δεξίωση εξαφανιστήκαμε για δέκα λεπτά κάνοντας έναν πολύ όμορφο μικρό περίπατο δίπλα στο ποτάμι. Θεωρούμε και οι δυο αυτόν τον περίπατο  ως την κορυφαία στιγμή της ημέρας και την αναφέρουμε πάντα σε όσους μας ρωτάνε.  Να θυμάστε πάντα ότι ο γάμος σας πρέπει να εκφράζει και τους δυο σας και δεν πρέπει να κυνηγάτε την τελειότητα.

  • ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ

Είναι γεγονός ότι όσο σκληρά και αν προσπαθήσετε δεν θα μπορέσετε να τους ευχαριστήσετε όλους.  Πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα διαμαρτυρηθεί ή θα γκρινιάξει για κάτι. Την μερίδα του λέοντος στην χώρα μας  κερδίζει,  με διαφορά,  το πλάνο του ορισμού των θέσεων κατά την δεξίωση!! Μην ξοδεύετε λοιπόν τον χρόνο σας ανησυχώντας  πολύ γι αυτό. Ακόμα και αν κατά την διάρκεια της ημέρας δείτε ή ακούσετε κάποιον να διαμαρτύρεται, μην στενοχωρηθείτε, πηγαίνετε κοντά του και να είστε σίγουροι ότι μια αγκαλιά σας , σε συνδυασμό με ένα ωραίο χαμόγελο,  θα κάνει τα πάντα να περάσουν και να ξεχαστούν αμέσως. Γιατί; Γιατί όλοι θα έχουν έρθει για να γιορτάσουν μαζί σας και όχι για να γκρινιάξουν.   

 

  • ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Η οικογένεια σας, οι καλοί σας φίλοι, ο οργανωτής του γάμου σας αλλά και ο φωτογράφος (τουλάχιστον εμείς!) θα είναι εκεί και για να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε τους ζητήσετε. Πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την ημέρα του γάμου σας. Μην διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε την βοήθεια τους/μας, Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε!

  • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ

Είναι σημαντικό το προηγούμενο βράδυ να ξεκουραστείτε και να κοιμηθείτε καλά. Ναι γνωρίζουμε ότι είναι εύκολο να το λέει ή να το γράφει κάποιος , αλλά πρέπει να βρείτε τον τρόπο να το κάνετε. Η ημέρα του γάμου σας θα είναι αρκετά απαιτητική και πρέπει να είστε ξεκούραστοι για να την απολαύσετε στο μέγιστο! Ο ύπνος θα σας βοηθήσει, γιατί επίσης θα σας απαλλάξει και από το άγχος που τυχόν να έχετε. Το να αλλάζετε πλευρό όλο το βράδυ σκεπτόμενοι  το τι πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα δεν είναι ευχάριστο και σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει καθόλου.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η ιδέα του να κάνετε ένα μεγάλο πάρτι με φίλους το προηγούμενο βράδυ ακούγεται πραγματικά δελεαστική και διασκεδαστική αλλά πιστέψτε μας δεν θέλετε την ημέρα του γάμου σας να δείχνετε σαν νυσταγμένο ζόμπι! ΖΖΖΖΖΖΖΖ!!!!!  

 

  • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ

Όταν η μεγάλη μέρα σας επιτέλους φτάσει, σταματήστε να σκέπτεστε τις λεπτομέρειες,  καθίστε,  απολαύστε και διασκεδάστε τον γάμο σας! Αφιερώσατε τόσο χρόνο, κάνατε τόσο μεγάλη προσπάθεια για να οργανώστε όλα με μοναδικό σκοπό  να γίνει ό γάμος σας όπως τον ονειρεύεστε. Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην τον ζήσετε στο έπακρο!   

Κάντε λοιπόν ένα βήμα πίσω κατά την διάρκεια της ημέρας. Απομακρυνθείτε από τους όλους τους καλεσμένους και τα τραπέζια. Βρείτε έναν χώρο ήρεμο και ήσυχο, κοιτάξτε τους καλεσμένους και τον χώρο από μακριά και θαυμάστε μαζί αυτό που δημιουργήσατε, έστω και για πέντε λεπτά! Όλος αυτός ο κόσμος είναι εκεί για να γιορτάσει μαζί σας!  Νιώστε την στιγμή!

 

  • ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Δείξτε εμπιστοσύνη και πιστέψτε ότι όλοι όσοι επιλέξατε για την ημέρα του γάμου σας, ο οργανωτής, ο φωτογράφος, ο DJ, η μακιγιέζ, το κτήμα και το προσωπικό του κλπ. θα κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ακόμα και αν κάτι λίγο στραβώσει δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθείτε. Πάντα δώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που χρειάζεστε. Για παράδειγμα ξεκινήστε να ετοιμάζεστε νωρίς! Φορέστε το νυφικό σας νωρίς! Εάν καθυστερήσετε το άγχος θα σας κυριεύσει και δεν θα απολαύσετε την όλη διαδικασία. Εάν όμως ντυθείτε και ετοιμαστείτε νωρίς θα έχετε χρόνο να χαλαρώσετε παρέα με φίλους και βέβαια να βγάλετε πολλές και ωραίες φωτογραφίες!

Πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας το άγχος μας κυριεύει, μην στενοχωρηθείτε γι αυτό, απομακρυνθείτε λίγο από τον κόσμο και την φασαρία για να ηρεμίσετε. Περπατήστε λίγο! Πάρτε και εμάς μαζί σας εάν θέλετε, να βγάλουμε φωτογραφίες!  Θα τις θυμάστε για πάντα αυτές τις φωτογραφίες να είστε σίγουροι.

  • ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό κατά την διάρκεια της ημέρας να τρώτε αλλά και να πίνετε πολύ νερό! Ειδικά εάν ο γάμος σας γίνεται καλοκαίρι και στην Ελλάδα! Έχουμε δει με τα μάτια μας πολλά ζευγάρια που στο τέλος της ημέρας είναι εξουθενωμένα και πεινάνε. Το μυστικό σε αυτήν την περίπτωση είναι να πάρετε ένα καλό πρωινό με πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες όταν ξυπνήσετε! 

Ναι, γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να αρχίσετε να πίνετε αλκοόλ πολύ νωρίς αλλά σας συμβουλεύουμε να το αποφύγετε. Εκτός από τον κίνδυνο να γυρίζετε γύρω γύρω μεθυσμένοι στον γάμο σας και να χάσετε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας και φυσικά την επόμενη μέρα να μην θυμάστε τίποτα, στο τέλος της ημέρας το αλκοόλ σίγουρα θα σας έχει αφυδατώσει με αποτέλεσμα να νοιώθετε πολύ κουρασμένοι.

Ελπίζουμε πραγματικά να βρήκατε χρήσιμες κάποιες από τις συμβουλές μας για την οργανωση γαμου. Εάν ναι,  μην διστάσετε να μας το πείτε! Επίσης εάν έχετε εσείς κάποια συμβουλή μπορείτε να την μοιραστείτε μαζί μας! Θα χαρούμε πολύ να την ακούσουμε.

Σας ευχαριστούμε που βρήκατε τον χρόνο να διαβάσετε την ανάρτησή μας και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο!

 

Γιώργος & Μαρία

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ 

OUR LATEST BLOG POSTS

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ! ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ   Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη ιστορία, η οποία είναι  βαθιά δεμένη  με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση. Όσο κι τα χρόνια περνούν και ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται από...

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ Η ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;   ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ! Θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο διχάζει τον κόσμο της φωτογραφίας για χρόνια. Φυσικό φώς ή φλάς στην φωτογραφία; Δεν θα χρησιμοποιήσω τεχνικούς όρους και θα προσπαθήσω να σας το...